cz  Czech      uk  EN

2000 autobusů Solaris již jezdí v Německu!

Včera dorazil do Německa jubilejní dvoutisící autobus, který společnost Solaris dodala v rámci dodávky deseti autobusů mnichovskému dopravci  Münchner Verkehrsgesellschaft   ( MVG). Jedenácti metrové autobusy Solaris Urbino pro 130 cestujících jsou efektivní variantou ke kloubovým autobusům, kdy je lze operativně nasazovat v dopravních špičkách nebo i naopak kdy provoz není tak frekventovaný.

„Jednou z výhod, je možnost rychlého nasazování autobusů podle okamžité situace vyvolané dopravním provozem. Celý proces je rychlý a snadný. Mnichov je první německou metropolí s více než milionem obyvatel, který si objednal ekologicky a nákladově efektivní vozidla „, řekl Herbert König, předseda představenstva MVG .

Dodávkou 10 autobusů  Urbino do Mnichova dosáhl Solaris dalšího milníku ve své historii a tím je dvoutisící autobus předaný německému zákazníkovi. K této příležitosti je jubilejní autobus zvýrazněn nápisem: „Die MVG fährt de 2000. Solaris – Bus in Deutschland“

„Jsme obzvláště  hrdí na to, že naši němečtí klienti nás vnímají jako spolehlivého partnera.  Dodávka 2000. autobusu Solaris do Německa je úspěch naší společnosti a zároveň také motivací k dosažení dalších cílů. Rádi bychom poděkovali všem, našim klientům, kteří nám věří a pomáhají rozvíjet naši spolupráci v oněch 13 letech existence Solarisu na německém trhu „, řekla  Małgorzata Olszewska , předseda představenstva Solaris Deutschland .

Společnost Solaris Bus & Coach vstoupila na německý trh v roce 2000 a brzy se stala největší mimo – německý dodavatel autobusů v této zemi. Zatím jsou autobusy Solaris  provozovány  ve více než 100 německých městech v Berlíně, Brémách, Bochumy , Düsseldorfu, Hannoveru a Frankfurtu nad Mohanem, to jsou lokality s největším počtem autobusů Solaris provozovaných u místních dopravců.

TZ: Solaris Bus & Coach

Komentáře uzavřeny.